On harmi, että Suomessa ilmastonmuutoksen torjunnasta on tullut mielipiteitä voimakkaasti jakava asia, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Petteri Taalas. WMO julkaisi juuri uusimman arvion tulevan viiden vuoden ilmastokehityksestä. Uusi kaikkien aikojen lämpöennätys tullaan rikkomaan lähes varmasti, ja 1.5 asteen rajan tilapäinen ylittäminen on varsin todennäköistä. Samalla kuulemme uutisia kategoria viiden myrskystä Bangladeshissa ja Myanmarissa, ennätystulvista Italiassa ja massiivisista metsäpaloista Kanadassa. Ilmastonmuutos kuuluu ja näkyy ja on edelleen ihmiskunnan ykköshaasteita tällä vuosisadalla. Emme ole ilmastomallien mukaan menossa kohti maailmanloppua, mutta mitä suuremmaksi päästämme ongelman kehittymään, sitä suurempia tuskia ihmiskunta ja biosfääri tulevat kokemaan. Ja myös maailmantalous.