Pääministeri Antti Rinteen hallitus on pystynyt välttelemään ja kiertelemään kiusallista kysymystä, mitä tehdä äärijärjestö Isisin taistelijoiden vaimoille ja lapsille Syyrian al-Holin leirillä. Ei pysty enää Turkin hyökkäyksen jälkeen, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Antti Halonen. Miksi jättää huomiseen jotain sellaista, jonka voi tehdä tänään? Viisas suomalainen sananlasku, joka ei valitettavasti aina päde silloin, kun kyse on kipeistä, vaikeista ja kiusallisista poliittisista päätöksistä. Kysymys mitä tehdä Syyrian pakolaisleireillä viruville äärijärjestö Isisin riveissä sotineiden taistelijoiden vaimoille ja lapsille on sellainen. Siihen ei ole vieläkään selkeää vastausta. Pohjois-Syyrian al-Holin leirillä on ollut noin kymmenen suomalaista naista ja lisäksi heidän joukossaan noin 30 lasta. Kaikkiaan leirillä on 73 000 ihmistä. Euroopan unionin jäsenmailla ei ole ollut yhtenäistä linjaa sille, mitä oman maan kansalaisille pitäisi tehdä.

Spread the love